ΑΓΙΑ ΓΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΙΕΡΙΧΩ-ΒΗΘΛΕΕΜ-ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ 

 

1η ημέρα  Πέμπτη 13 Οκτωβρίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης νωρίς το πρωί 05:00. Αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη στις 07:35. Άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 09:45. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο παραλαβή του ειδικού εξοπλισμού (ακουστικά-headphones) που χρησιμεύουν στην ξενάγηση. Αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και στην Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το σπήλαιο των Τριών Μάγων. Μέσα στο σπήλαιο θα προσκυνήσουμε τους τάφους του Αγ.Θεοδοσίου, της Αγ.Ευλογίας, της Αγ.Σοφίας, μητέρας του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου, της Αγ.Θεοδότης μητέρας των Αγ.Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, της Αγ.Μαρίας, μητέρας των Αγ.Αρκαδίου και Ιωάννου. Συνεχίζουμε το προσκύνημα μας στο σπήλαιο και στη Φάτνη της γεννήσεως στη Βασιλική της Βηθλεέμ, εκεί θα προσκυνήσου¬με το σπήλαιο των νηπίων. Επίσκεψη στο Χωριό των Ποιμένων όπου θα προσκυνήσουμε τους τάφους των Ποιμένων. Ο τόπος συνδέεται με την αποκάλυψη της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Χριστού στους βοσκούς από τους Αγγέλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


2η ημέρα  Παρασκευή 14 Οκτωβρίου IΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως, θα ξεναγηθούμε στον Πανάγιο Τάφο, τον Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και τα υπόλοιπα πανάγια Προσκυνήματα του Ναού. Αναχωρώντας από τον Ναό θα προσκυνήσουμε στο μετόχι της Γεθσημανής την εικόνα της Παναγίας. Θα ακολουθήσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο τη Φυλακή του Χριστού, τη Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας όπου γεν¬νήθηκε η Παναγία και την Προβατική Κολυμπήθρα. Θα προσκυνήσουμε στη Γεθσημανή τον Τάφο της Παναγίας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου στο σπήλαιο που βρίσκεται κάτω από τον Ναό το σημείο που μαρτύρησε ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στο μέρος που προσευχήθηκε με αγωνία και προδόθηκε ο Κύριος. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο και καθοδόν θα επισκεφτούμε την Ορεινή τη γενέτειρα του Τίμιου Προδρόμου όπου και θα προσκυνήσουμε στον ομώνυμο Ναό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


3η ημέρα  Σάββατο 15 Οκτωβρίου ΙΕΡΙΧΩ – ΒΗΘΑΝΙΑ            

Πρωινό και αναχώρηση για τα προσκυνήματα, στην περιοχή της Ιεριχούς. Θα επισκεφτούμε το μοναστήρι των Αγίων Γεωργίου & Ιωάννου των Χοζεβιτών (Χοζεβά) δίπλα στον χείμαρρο Χοράθ από τον οποίο έπινε νερό ο Πρ. Ηλίας όταν με εντολή του Θεού κρύφτηκε εκεί επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος από τον κόρακα για να αποφύγει τον θυμό των ασεβών Βασιλέων. Ο χείμαρρος και η γύρω περιοχή ανήκε στον Θεοπάτορα Ιωακείμ. Κατά τον καιρό της προσευχής του, κατέφυγε στο σπήλαιο που βρίσκεται πάνω από το καθολικό της μονής. Έτσι δικαιολογείται η αφιέρωση του Ναού στη Γέννηση της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον Ιορδάνη Ποταμό όπου και θα τελεστεί Αγιασμός. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα ανεβούμε στο Σαραντάριο όρος όπου ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφτούμε στην Βηθανία την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και (προαιρετικά) τον Τάφο του Αγίου Λαζάρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Διανυκτέρευση.


4η ημέρα  Κυριακή 16 Οκτωβρίου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΟΡΟΣ ΣΙΩΝ

Πρωινό και αναχωρούμε για τα προσκυνήματα στο Όρος των Ελαιών, στην Ιερά Μονή της Μικράς Γαλιλαίας θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό των Γαλιλαίων Ανδρών το σημείο όπου καθώς προείπε ο Κύριος εμφανίστηκε μετά την Ανάσταση του. Εντός της Ιεράς Μονής στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου θα προσκυνήσουμε το σημείο όπου η Παναγία μας έλαβε τον φοίνικα από τον Αρχ. Γαβριήλ πριν από την κοιμήση της. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μόνη της Αναλήψεως του Κυρίου και απέναντι στον Ναό που χτίστηκε από την Αγ. Ελένη θα προσκυνήσουμε τον Βράχο της Αναλήψεως. Στάση για να δούμε πανοραμικά την παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Βαϊοφόρου Βηθσφαγής το σημείο που ανέβηκε ο Κύριος στο γαϊδουράκι ώστε επί πόλου όνου να τον υποδεχτούν με τα Βαΐων και κλάδων. Αναχώρηση για το Όρος Σιών όπου θα επισκεφτούμε το Υπερώο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος , τον τάφο του Βασιλιά Δαυίδ, το σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου και Κοιμή¬θηκε η Παναγία μας και την Πατριαρχική Σχολή της Σιών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αγρό του Κεραμέως, ο οποίος αγοράστηκε με τα τριάντα αργύρια, την Ιερά Μονή του Αγ. Ονουφρίου.
Επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 


5η ημέρα  Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του Ισραήλ την Γαλιλαία. Θα επισκεφτούμε το πραγ¬ματικό σημείο της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο όρος Θαβώρ. Θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Το πηγάδι του Ευαγγελισμού, όπου ο άγγελος ανήγγειλε το χαρμόσυνο μήνυμα της ενανθρωπήσεως του Σωτήρος, το οποίο βρίσκεται μέσα στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Γαβριήλ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριά¬δας συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα, μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται δύο από τις έξι λίθινες υδρίες του θαύματος. Αναχώρηση για Καπερναούμ θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο όπου έγινε η θεραπεία του Παραλυτικού της Καπερναούμ. Καθοδόν, θα δούμε το Επτάπηγο, το Όρος των Μακαρισμών και την όμορφη πόλη της Τιβεριάδας. Εκεί θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο που εμ¬φανίστηκε ο Χριστός στους μαθητές του, μετά την Ανάσταση και γέμισε τα δίχτυα τους με ψάρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 


6η ημέρα  Τρίτη 18 Οκτωβρίου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και συνεχίζουμε με επίσκεψη στην παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Βόλτα στα παραδοσιακά μαγαζάκια για τις τελευταίες αγορές αναμνηστικών και επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο. Αναχωρούμε για το Αεροδρόμιο Μπέν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Καθοδόν θα σταματήσουμε στη Λύδδα για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Θεσσαλονίκη στις 22:05, άφιξη στις 00:30.

Ολοκλήρωση της εκδρομής.

                                       

Σημείωση:  Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποίηση τη σειρά του προγράμματος της εκδρομής για λόγους καλύτερους διεξαγωγής χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό. Αν κατά την επίσκεψη μας σε κάποιο προσκύνημα για διαφόρους λόγους δεν υλοποιηθεί η επίσκεψη το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη, όμως επικοινωνεί συνέχεια με τις Ιερές Μονές-Προσκυνήματα για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τα διαβατήρια, θα πρέπει να έχουν το ελάχιστο εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εκδοθεί νέο.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

830,00 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
930,00 ευρώ κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 30 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (με φόρους αεροδρομίων)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΤΕΛ ΑΒΙΒ / ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιλαμβάνεται μία παραδοτέα αποσκευή έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή στην
καμπίνα έως 8 κιλά
• 06 Hμέρες – 05 Διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο η Γεύμα), στο ξενοδοχείο Sheperd΄s Ηouse στην περιοχή της Βηθλεέμ.
Μεταφορές με Λεωφορείο Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Μετάβαση με Μικρά Λεωφορεία στο Όρος Θαβώρ.
• Μετάβαση με Μικρά Λεωφορεία στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα.
• 6 ημέρες Εξοπλισμό Ξενάγησης (ακουστικά – headphones)
• 6 ημέρες έμπειρους Συνοδούς – Ξεναγούς
• Ταξιδιωτική Τσάντα
• Ενημερωτικό διακριτικό Προσκυνητή (Laneyard)
Μόνο για μόνιμους κατοίκους Ελλάδας: Ασφάλεια Ταξιδιωτική για covid-19 & Αστικής Ευθύνης

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Είσοδοι σε Μουσεία, και ότι άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
• Φιλοδωρήματα  20€ για το ξενοδοχείο και για τους οδηγούς των λεωφορείων
• Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Κατεβάστε το πρόγραμμα.