ΑΓΙΑ ΓΗ 23-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΙΕΡΙΧΩ-ΒΗΘΛΕΕΜ-ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΣΑΜΑΡΕΙΑ-ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ 

 

1η ημέρα Κυριακή 23 Αυγούστου       ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 08:30 και αναχώρηση για το  Τελ Αβίβ στις 10:45. Άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 12:50. Αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, καθοδόν θα σταματήσουμε στη Λύδδα για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρα.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

1η Διανυκτέρευση


2η ημέρα Δευτέρα 24 Αυγούστου         ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό. Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, θα ξεναγηθούμε στον Πανάγιο Τάφο, τον Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και τα υπόλοιπα πανάγια Προσκυνήματα του Ναού.  Αναχωρώντας από τον Ναό θα προσκυνήσουμε στο μετόχι της Γεθσημανής  την εικόνα της Παναγίας για να ακολουθήσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο τη    Φυλακή του Χριστού, τη Φυλακή του Αγίου Πέτρου, το σπίτι  των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας όπου γεννήθηκε η Παναγία και την Προβατική Κολυμπήθρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

2η Διανυκτέρευση


3η ημέρα   Τρίτη 25 Αυγούστου      ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (κατάβαση  Εικόνας) – ΒΗΘΛΕΕΜ            

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα αναχωρήσουμε για το Μετόχι της Γεθσημανής οπού θα παραβρεθούμε στην λιτανεία  κατάβαση της Εικόνας του Σώματος της Παναγίας από το Μετόχι της Γεθσημανής  στον Τάφο της Παναγίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο  για  πρωινό και αναχώρηση για τη Βασιλική της Βηθλεέμ για Προσκύνημα στο σπήλαιο, τη Φάτνη της γεννήσεως και το σπήλαιο των νηπίων. Αναχώρηση για τα προσκυνήματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Βηθλεέμ. Θα αρχίσουμε το προσκύνημά μας με επίσκεψη στο Χωριό των Ποιμένων όπου θα προσκυνήσουμε τους τάφους των ποιμένων. Ο τόπος συνδέεται με την αποκάλυψη της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Χριστού στους βοσκούς από τους Αγγέλους. Στη συνέχεια με μικρά λεωφορεία θα επισκεφτούμε τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 3η Διανυκτέρευση


4η ημέρα  Τετάρτη 26 Αυγούστου      ΓΑΛΙΛΑΙΑ

Πρωινό. Θα επισκεφθούμε το πραγματικό σημείο της Μεταμορφώσεως του Κυρίου  στο όρος Θαβώρ.  Αναχώρηση για τα προσκυνήματα στην περιοχή της  Γαλιλαίας.  Θα επισκεφτούμε  τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Το πηγάδι του Ευαγγελισμού, όπου ο άγγελος ανήγγειλε το χαρμόσυνο μήνυμα της ενανθρωπήσεως του Σωτήρος, το οποίο βρίσκεται μέσα στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Γαβριήλ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδας συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα, μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον ιερό ναό φυλάσσονται δύο από τις έξι λίθινες υδρίες του θαύματος. Αναχώρηση για Καπερναούμ θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο όπου έγινε η θεραπεία του Παραλυτικού της Καπερναούμ. Καθοδόν, θα δούμε το Επτάπηγο, το  Όρος  των  Μακαρισμών και την όμορφη πόλη της Τιβεριάδας. Εκεί θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο που εμφανίστηκε ο Χριστός στους μαθητές του, μετά την Ανάσταση και γέμισε τα δίχτυα τους  με ψάρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η Διανυκτέρευση


5η ημέρα Πέμπτη  27 Αυγούστου (Εγκώμια)       ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα συμμετάσχουμε στην ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας στη Γεθσημανή. Συνεχίζουμε στο Όρος Σιών όπου θα επισκεφτούμε το Υπερώο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος. Επίσκεψη  στον τάφο του Βασιλιά Δαυίδ, το σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου και Κοιμήθηκε η Παναγία μας και την Πατριαρχική Σχολή της Σιών. Στη Γεθσημανή θα ξεναγηθούμε στο μέρος που προσευχήθηκε με αγωνία και προδόθηκε ο Κύριος. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου  όπου και μαρτύρησε ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος. Θα επισκεφτούμε τα προσκυνήματα στο Όρος των Ελαιών θα προσκυνήσουμε τον Βράχο,  την Ιερά Μόνη της Αναλήψεως, την Μικρή Γαλιλαία, θα επισκεφτούμε την Ρώσικη Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και θα δούμε πανοραμικά την πόλη της Ιερουσαλήμ. Συνεχίζουμε προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγ. Ονουφρίου στον αγρό του Κεραμέως. Προσκύνημα στην Ορεινή τη γενέτειρα του Τίμιου Προδρόμου και τέλος θα δούμε το μοναστήρι του Προφ. Ηλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η Διανυκτέρευση


6η ημέρα  Παρασκευή 28 Αυγούστου      ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΑΜΑΡΕΙΑ-ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ         

Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Το πρωί θα παραβρεθούμε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γεθσημανή. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Σαμάρεια  όπου μέχρι και σήμερα υπάρχει το πηγάδι (Φρέαρ του Ιακώβ) από το οποίο ο Χριστός κουρασμένος από την οδοιπορία ζήτησε από την Σαμαρείτιδα να του δώσει νερό να πιεί. Στο ίδιο σημείο υπάρχει το σκήνωμα του Αγιοταφίτη  Ιερομάρτυρα Φιλουμένου,  ο οποίος  μαρτύρησε δίπλα στο Φρέαρ στις 29 Νοεμβρίου του 1979. Στη Σεβάστεια θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό και το σημείο της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η Διανυκτέρευση


7η ημέρα  Σάββατο 29 Αυγούστου               ΙΕΡΙΧΩ – ΒΗΘΑΝΙΑ 

Πρωινό και αναχώρηση για τα προσκυνήματα, στην περιοχή της Ιεριχούς. Θα επισκεφτούμε το  μοναστήρι  των Αγίων Γεωργίου & Ιωάννου των Χοζεβιτών (Χοζεβά) δίπλα στον  χείμαρρο Χοράθ από τον οποίο έπινε νερό ο  Πρ. Ηλίας όταν με εντολή του Θεού κρύφτηκε εκεί  επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος από  τον κόρακα για να αποφύγει τον θυμό των ασεβών Βασιλέων. Ο  χείμαρρος και η γύρω περιοχή ανήκε στον Θεοπάτορα Ιωακείμ. Κατά τον καιρό της προσευχής του, κατέφυγε στο σπήλαιο που βρίσκεται πάνω από το καθολικό της μονής. Έτσι δικαιολογείται η αφιέρωση του Ναού στη Γέννηση της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον Ιορδάνη Ποταμό όπου και θα τελεστεί Αγιασμός. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα ανεβούμε στο Σαραντάριο όρος όπου ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίο. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφτούμε στην Βηθανία την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και (προαιρετικά) τον Τάφο του Αγίου Λαζάρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Προαιρετικά θα παραβρεθούμε στην αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο.

7η Διανυκτέρευση


8η ημέρα Κυριακή 30 Αυγούστου                ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                   

Πρωινό και συνεχίζουμε με επίσκεψη  στην παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Βόλτα στα παραδοσιακά μαγαζάκια για τις τελευταίες αγορές αναμνηστικών και επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο. Αναχωρούμε για το Αεροδρόμιο Μπέν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη στις 13:40, άφιξη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στις 16:05.

Ολοκλήρωση της εκδρομής.

                                       

Σημείωση:Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποίηση τη σειρά του προγράμματος της εκδρομής για λόγους καλύτερους διεξαγωγής χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό. Αν κατά την επίσκεψη  μας σε κάποιο προσκύνημα για διαφόρους λόγους δεν υλοποιηθεί η επίσκεψη το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη, όμως επικοινωνεί συνέχεια με τις Ιερές Μονές –Προσκυνήματα για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ / ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

07 Διανυκτερεύσεις
Η διαμονή περιλαμβάνει ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο η Γεύμα)

Μεταφορές με Λεωφορείο Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Μετάβαση με μικρά Λεωφορεία στο Όρος Θαβώρ
Μετάβαση με μικρά Λεωφορεία στην Ιερά Λαύρα του  Αγίου Σάββα
08 ημέρες έμπειρο Συνοδό – Ξεναγός

Εξοπλισμό Ξενάγησης  (ακουστικά – headphones)

Ασφάλεια Ταξιδιωτική (με όριο καλύψεων έως 75 χρονών) & Αστικής Ευθύνης

Ενημερωτικό Υλικό Εκδρομής

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι σε ορισμένα Προσκυνήματα  και Μουσεία και που έχουν εισιτήριο εισόδου

Φιλοδωρήματα  15€ (υποχρεωτικά)
Προαιρετική ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος με Τελεφερίκ ή με μικρό λεωφορείο

Ότι  αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Και ότι άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εκδοθεί νέο