ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ 2018

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ   29 ΜΑΪΟΥ – 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

 

ΑΙΓΙΝΑ – ΑΝΔΡΟ – ΤΗΝΟ – ΣΥΡΟ – ΠΑΤΜΟ – ΚΑΛΥΜΝΟ – ΣΥΜΗ – ΡΟΔΟ 

1η ημέρα Τρίτη 29 Μαΐου                                         ΑΘΗΝΑ-ΑΙΓΙΝΑ-ΑΘΗΝΑ

Συνάντηση και αναχώρηση ακτοπλοϊκώς για Αίγινα. Άφιξη στην Αίγινα. Θα επισκεφτούμε για προσκύνημα τον Άγιο Νεκτάριο. Γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της Αίγινας. Αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση.

1η Διανυκτέρευση


2η ημέρα Τετάρτη 30 Μαΐου                                   ΑΘΗΝΑ-ΡΑΦΗΝΑ-ΑΝΔΡΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας από όπου θα πάρουμε το Καράβι για Άνδρο. Άφιξη στην Άνδρο. Προσκύνημα  στις Ιερές Μονές του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Μαρίνας. Γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της Χώρας της Άνδρου. Αναχώρηση για το  Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Διανυκτέρευση


3η ημέρα Πέμπτη 31 Μαΐου                                     ΑΝΔΡΟ-ΤΗΝΟ  

Πρωινό και αναχώρηση για Τήνο. Άφιξη στην Τήνο. Προσκύνημα στην Παναγία της Ευαγγελίστριας ίσως το πρώτο σε επισκέψεις προσκύνημα της Ελλάδας. αναχωρούμε για το προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Διανυκτέρευση


4η ημέρα  Παρασκευή 01 Ιουνίου                         ΤΗΝΟ-ΣΥΡΟ-ΠΑΤΜΟ    

Θεία Λειτουργία στην Παναγία της Τήνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό και αναχώρηση για τη Σύρο. Άφιξη στη Σύρο. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου η οποία βρέθηκε με θαυματουργικό τρόπο το 1936. Από εκεί θα συνεχίσουμε για τον περίλαμπρο ναό της Αναστάσεως που βρίσκεται στο λόφο των ορθοδόξων και θα γίνει ξενάγηση από τον διάκονο του ναού. Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στην Ερμούπολη όπου θα  επισκεφθούμε  τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου βρίσκεται η εικόνα του Δομ. Θεοτοκόπουλου, προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου όπου υπάρχει και τμήμα λειψάνου του Αγίου ο οποίος είναι και πολιούχος του νησιού. Στον  μητροπολιτικό ναό θα θαυμάσουμε  ένα εκπληκτικό βοτσαλωτό πού έφεραν οι Χιώτες το 1826. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας με τον  γύρο του νησιού. Πισκοπειό-Ιερά Μονή Αγ.Βαρβάρας (εδώ φυλάσσονται λείψανα της Αγ.Μεθοδίας) και είναι το μοναδικό ορθόδοξο μοναστήρι του νησιού.  Επίσκεψη  στην Κίνι -Γαλησσά-Φοίνικα-Ποσειδωνία στάση για φωτογραφίες στα νεοκλασικά του χωριού-Μέγα γιαλό -Βάρη- Ερμούπολη. Αναχώρηση για Πάτμο στις 22:30. Άφιξη στην Πάτμο και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η Διανυκτέρευση


5η ημέρα Σάββατο 02 Ιουνίου                                   ΠΑΤΜΟΣ              

Πρωινό και αναχώρηση για προσκύνημα στο σπήλαιο της αποκαλύψεως. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στην χώρα όπου θα προσκυνήσουμε τα λείψανα του Οσίου Χριστοδούλου του κτήτορα της Ιεράς Μονής και θα επισκεφτούμε το Μουσείο  οπού θα θαυμάσουμε τους ανεκτίμητους θησαυρούς. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού η οποία έχει χτιστεί από τον Γέροντα Αμφιλόχιο φίλο του Αγ. Νεκταρίου. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στην Χώρα τον Μοναστηριακό Ναό της Παναγίας της Διασώζουσας με την Θαυματουργή εικόνα και την Ιερά Μονή του Αγ. Νεκταρίου στα Λουκάκια. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η Διανυκτέρευση


6η ημέρα Κυριακή 03 Ιουνίου                                  ΠΑΤΜΟ- ΚΑΛΥΜΝΟ                  

Θεία Λειτουργία. Πρωινό και αναχώρηση για Κάλυμνο. Άφιξη στην Κάλυμνο. Τακτοποίηση  στο  Ξενοδοχείο. Προσκύνημα στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα εν Καλύμνω  όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στα Βοθυνά. Αναχώρηση για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα όπου φυλάσσεται η θαυματουργή του εικόνα διακοσίων περίπου ετών. Διανυκτέρευση.

6η Διανυκτέρευση


7η ημέρα Δευτέρα 04 Ιουνίου                                     ΚΑΛΥΜΝΟ-ΡΟΔΟ                                     

Πρωινό και αναχώρηση για τη Ρόδο. Άφιξη στη Ρόδο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η Διανυκτέρευση


8η ημέρα Τρίτη 05 Ιουνίου                                           ΡΟΔΟ – ΣΥΜΗ – ΡΟΔΟ                                               

Πρωινό και αναχώρηση για τη Σύμη. Άφιξη στη Σύμη και  προσκύνημα στον Ταξιάρχη τον Πανορμίτη. Επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Ρουκουνιώτη. Το απόγευμα αναχώρηση για Ρόδο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική έξοδο στην παλιά πόλη  του νησιού. Διανυκτέρευση.

8η Διανυκτέρευση


9η ημέρα Τετάρτη 06 Ιουνίου                                        ΡΟΔΟΣ                       

Πρωινό και αναχώρηση για προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Παναγίας “Καθολική” στην Κρεμαστή όπου θα προσκυνήσουμε τη Θαυματουργή  Εικόνα  της  Παναγίας όπου χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε το προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Παναγίας Παντάνασσας όπου φυλάσσεται αντίγραφο της ομώνυμης θαυματουργής εικόνας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή Παραμυθίας από την ομώνυμη θαυματουργή Εικόνα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, πιστό αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας στο νησί και στην Ιερά Μονή Θαρρίου (Ταξιάρχου Μιχαήλ)  όπου οικοδομήθηκε ανάμεσα στον 9ο και 11ο αιώνα από μια πριγκίπισσα την οποία θαυματουργικά εθεράπευσε ο Αρχάγγελος από μια ανίατη ασθένεια. Ολοκληρώνουμε το προσκύνημά μας στη Ρόδο με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας  Υψενής όπου φυλάσσεται η τίμια Κάρα και μέρος των λειψάνων του κτήτορος Οσίου Μελετίου.  Διανυκτέρευση.

9η Διανυκτέρευση


10η ημέρα Πέμπτη 07 Ιουνίου                                    ΡΟΔΟ -ΑΘΗΝΑ                                                          

Πρωινό και αναχωρούμε για προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγ. Φανουρίου πολιούχου και προστάτη του νησιού. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα Μοναστηράκια στην παλαιά πόλη της Ρόδου. Το απόγευμα αναχωρούμε αεροπορικώς για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα.   Ολοκλήρωση της εκδρομής.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Σημείωση: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποίηση τη σειρά του προγράμματος της εκδρομής για λόγους καλύτερους διεξαγωγής χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό. Αν κατά την επίσκεψη  μας σε κάποιο προσκύνημα για διαφόρους λόγους δεν υλοποιηθεί η επίσκεψη το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη όμως επικοινωνεί συνέχεια με τις Ιερές Μονές –Προσκυνήματα για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Το γραφείο μας  δεν ευθύνεται για τυχόν καθυστέρηση δρομολογίου, παρέκκλιση και μη τήρηση κανονικής πορείας που οφείλονται στην ακτοπλοϊκή εταιρία, σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή εντολές του ΥΕΝ και των Λιμενικών Αρχών ή σε λόγους ανωτέρας βίας και γίνονται με κύριο μέλημα την ασφάλεια των επιβατών. Σε περιπτώσεις που το προγραμματισμένο δρομολόγιο δεν πραγματοποιηθεί από υπαιτιότητα της Εταιρίας ή για λόγους ανωτέρας βίας τηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

09 Διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχεία με πρωινό

Μεταφορές με Λεωφορείο Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Συνοδό – Ξεναγό

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια:

1.     Πειραιά- Αίγινα / Αίγινα – Πειραιά

2.     Ραφήνα – Άνδρο

3.     Άνδρο – Τήνο

4.     Τήνο- Σύρο

5.     Σύρο – Πάτμο

6.     Πάτμο – Κάλυμνο

7.     Κάλυμνο – Ρόδο

8.     Ρόδο – Σύμη

9.     Σύμη – Ρόδο

Αεροπορικό εισιτήριο(με φόρους αεροδρομίων):

Ρόδο –  Αθήνα

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι σε Μουσεία,  και ότι άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Γεύματα

Ότι  αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Φιλοδωρήματα