ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΣΧΑ ΜΕΓΑ 2018

[portfolio_slideshow id=770]

 

  • ΠΑΣΧΑ ΜΕΓΑ 2018

       ΑΓΙΑ ΓΗ-ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ      27 ΜΑΡΤΙΟΥ -09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Με τη χάρη του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ:ΙΕΡΙΧΩ-ΒΗΘΛΕΕΜ-ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΣΑΜΑΡΕΙΑ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ:ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ  27 ΜΑΡΤΙΟΥ-09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

 

1η ημέρα Τρίτη 27 Μαρτίου                                                                     ΑΘΗΝΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Αναχώρηση  από την Αθήνα με προορισμό το Τελ Αβίβ. Επιβίβαση στο Λεωφορείο και αναχώρηση για το Ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Βηθλεέμ. Διανυκτέρευση.

1η Διανυκτέρευση


2η ημέρα Τετάρτη 28 Μαρτίου                                                            ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΣΙΝΑ

Tο πρωί θα αναχωρήσουμε για τα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου. Μετά τις σχετικές διατυπώσεις θα περάσουμε στην Αίγυπτο. Επιβίβαση στο Λεωφορείο και με νότια κατεύθυνση στην χερσόνησο του Σινά θα  αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Άφιξη στο Ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα παραβρεθούμε στον εσπερινό στο καθολικό της Ιεράς Μονής. Στη συνέχεια  προαιρετική πεζοπορική ανάβαση για την   Αγία κορυφή του  Όρους Χωρήβ 2.240μ. εκεί βρίσκεται και ο Ναός της Αγίας Τριάδος. Αυτός είναι ο ιερός τόπος όπου ο Μωυσής έλαβε από  τον Θεό τις δέκα εντολές και συνομίλησε επανειλημμένως με αυτόν. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η Διανυκτέρευση


3η ημέρα Πέμπτη 29 Μαρτίου                                                             ΣΙΝΑ

Το πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία λειτουργία και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης όπου και θα παραλάβουμε το αναμνηστικό δαχτυλίδι. Θα ξεναγηθούμε στο Οστεοφυλάκιο, στην Φλεγόμενη και μη κατακαιόμενη Βάτο , θα θαυμάσουμε την βιβλιοθήκη, την πινακοθήκη της Μονής  και το πηγάδι του Ιοθώρ. Το απόγευμα θα παραβρεθούμε στον εσπερινό στο καθολικό της Ιεράς Μονής. Στην συνέχεια προαιρετική επίσκεψη στην Σκήτη των Φοινίκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3ηΔιανυκτέρευση


4η ημέρα Παρασκευή 30 Μαρτίου                                                   ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ   

Το πρωί θα παρακολουθήσουμε την Θεία λειτουργία η οποία τελείται καθημερινά εδώ και 1500 χρόνια   στο καθολικό της Αγ. Αικατερίνης. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Άφιξη στην Βηθλεέμ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

4ηΔιανυκτέρευση


5η ημέρα Σάββατο του Λαζάρου  31 Μαρτίου                             ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΑΝΙΑ

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Βηθανία και θα παραβρεθούμε στη θεία  Λειτουργία στην  Ιερά  Μονή Μάρθας και Μαρίας. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε την Λιτανεία μέχρι τον τάφο του Αγίου Λαζάρου. Συνεχίζουμε το προσκύνημα μας με επίσκεψη στο Χωριό των Ποιμένων όπου και θα προσκυνήσουμε τους τάφους των ποιμένων και την Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Το απόγευμα θα ακολουθήσουμε την Λιτανεία στην ίδια διαδρομή που έκανε ο Κύριος επί πόλου όνου από την Βηθσφαγή  ως τα Ιεροσόλυμα όπου τον υποδέχθηκαν μετά  βαΐων και κλάδων.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η Διανυκτέρευση


6η ημέρα   Κυριακή των Βαΐων 01 Απριλίου                                  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ                              

Αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα όπου θα παραβρεθούμε στην Θεία Λειτουργία και θα προσκυνήσουμε στον Ναό της Αναστάσεως τον Πανάγιο Τάφο, τον Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και τα υπόλοιπα πανάγια προσκυνήματα του Ναού. Αναχωρώντας από τον Ναό θα προσκυνήσουμε στο μετόχι της Γεθσημανής την εικόνα (σώμα της Παναγίας). Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στο Καταμόνας την Ιερά Μονή του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου και την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, όπου ο Λώτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο του Τιμίου Σταυρού. Συνεχίζουμε στα προσκυνήματα της Βηθλεέμ στο σπήλαιο και στη Φάτνη που γεννήθηκε ο Κύριος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η Διανυκτέρευση


7η ημέρα  Μ. Δευτέρα 02 Απριλίου                                               ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό  θα αναχωρήσουμε με τις αποσκευές μας για το ξενοδοχείο οπού  θα μείνουμε όλη την Μεγάλη Εβδομάδα ώστε να παρακολουθούμε τις ακολουθίες  εντός της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων στον Πανάγιο Τάφο. Αναχώρηση  για το Όρος Θαβώρ. Θα  επισκεφτούμε  τον  Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ  και θα πάρουμε άγιασμα από το πηγάδι του Ευαγγελισμού όπου ο άγγελος ανήγγειλε το χαρμόσυνο μήνυμα της ενανθρωπήσεως του Κυρίου στην Παναγία. Στην συνέχεια αναχώρηση για την  Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον ιερό ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος.  Θα επισκεφτούμε τον Ιορδάνη Ποταμό όπου και θα τελεστεί Αγιασμός. Αναχώρηση για Καπερναούμ  και θα επισκεφτούμε  την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο όπου έγινε η θεραπεία του Παραλυτικού . Καθοδόν θα δούμε το Επτάπηγο, το  Όρος  των  Μακαρισμών και την όμορφη πόλη της Τιβεριάδας όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο όπου εμφανίστηκε ο Χριστός στους μαθητές του μετά την Ανάσταση και γέμισε τα δίχτυα τους  με ψάρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η Διανυκτέρευση


8η ημέρα Μ. Τρίτη  03 Απριλίου                                                       ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΙΕΡΙΧΩ

Αναχώρηση για την Σαμάρεια  όπου μέχρι και σήμερα υπάρχει το πηγάδι (Φρέαρ του Ιακώβ) από το οποίο ο Χριστός κουρασμένος από την οδοιπορία ζήτησε από την Σαμαρείτιδα να του δώσει νερό να πιεί. Στο ίδιο σημείο υπάρχει το σκήνωμα του Αγιοταφίτη Ιερομάρτυρα Αγ.Φιλουμένου ο οποίος  μαρτύρησε δίπλα στο Φρέαρ. Αναχωρούμε για τα προσκυνήματα στην περιοχή της Ιεριχούς. Θα επισκεφτούμε τον ποταμό Ιορδάνη στο πραγματικό σημείο της βαπτίσεως του Κυρίου όπου και θα τελεστεί Αγιασμός. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Του Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το Σαραντάριο όρος όπου ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή (ανάβαση με Πεζοπορία η Προαιρετικά με τελεφερίκ). Θα συνεχίσουμε για την Ιεριχώ όπου και θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μόνη  των Αγίων Γεωργίου & Ιωάννου των Χοζεβιτών (Χοζεβά) δίπλα στον  χείμαρρο Χοράθ από τον οποίο έπινε νερό ο  Πρ. Ηλίας όταν με εντολή του Θεού κρύφτηκε εκεί  επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος υπό του κόρακος για να αποφύγει τον θυμό των ασεβών Βασιλέων. Ο  χείμαρρος και η γύρω περιοχή ανήκε στον Θεοπάτωρ Ιωακείμ για αυτό κατά τον καιρό της προσευχής του κατέφυγε στο σπήλαιο που βρίσκεται πάνω από το καθολικό της μονής. Έτσι δικαιολογείται η αφιέρωση του Ναού στην Γέννηση της Θεοτόκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση

8ηΔιανυκτέρευση


9η ημέρα Μ.Τετάρτη 04 Απριλίου                                                           ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα παραβρεθούμε  στην ακολουθία του Ευχελαίου στο Πατριαρχικό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα  συνεχίσουμε το προσκύνημα μας ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου. Θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο την Φυλακή του Χριστού, την Φυλακή του Αγίου Πέτρου, το σπίτι  των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας όπου γεννήθηκε η Παναγία και την Προβατική Κολυμπήθρα. Περνώντας την πύλη του Αγ. Στεφάνου θα βγούμε από την Παλαιά Πόλη και θα βρεθούμε στο σημείο όπου μαρτύρησε ο πρωτομάρτυρας Στέφανος. Θα προσκυνήσουμε στην Γεθσημανή τον Τάφο της Παναγίας και θα ξεναγηθούμε στο μέρος που προσευχήθηκε με αγωνία και προδόθηκε ο Κύριος. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τα προσκυνήματα στο Όρος των Ελαιών θα προσκυνήσουμε τον Βράχο και την Ιερά Μόνη της Αναλήψεως και θα δούμε πανοραμικά την πόλη της Ιερουσαλήμ. Το μεσημέρι γεύμα στο ξενοδοχείο. Θα παραβρεθούμε  στην ακολουθία  που θα τελεστεί  στο Ναό της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση

9ηΔιανυκτέρευση


10η ημέρα Μ. Πέμπτη 05 Απριλίου Τελετή του Νιπτήρος              ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Το πρωί στην Αγία Αυλή του Ναού της Αναστάσεως θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος, όπου ο Πατριάρχης νίπτει τα πόδια 12 Ιερέων εις ανάμνησην της πράξης του Χριστού κατά το Μυστικό Δείπνο. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Υπερώον όπου και έγινε ο Μυστικός Δείπνος,  τον τάφο του Βασιλιά Δαυίδ, το σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου και Κοιμήθηκε η Παναγία μας και την Πατριαρχική Σχολή της Σιών. Το βράδυ θα παραβρεθούμε στην Ακολουθία των Παθών του Κυρίου μας στο Φρικτό Γολγοθά. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10ηΔιανυκτέρευση


11η ημέρα Μ. Παρασκευή 06 Απριλίου                                                  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Το πρωί θα παραβρεθούμε στο Πραιτώριο στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και στην συνέχεια ακολουθώντας την Λιτανεία του Τιμίου Σταυρού από την οδό του Μαρτυρίου θα καταλήξουμε στον  Φρικτό Γολγοθά. Το απόγευμα θα παραβρεθούμε στην Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στο Ναό της Αναστάσεως και το βράδυ στην Ακολουθία του Επιταφίου. Γεύμα. Διανυκτέρευση.

11ηΔιανυκτέρευση


12η ημέρα Μ. Σάββατο 07 Απριλίου Τελετή Αφής Αγίου Φωτός      ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Το μεσημέρι θα παραβρεθούμε στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως. Το  βράδυ θα παραβρεθούμε στην Αναστάσιμο Θεία Λειτουργία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12ηΔιανυκτέρευση


13η ημέρα Κυριακή του Πάσχα 08 Απριλίου                                     ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Εσπερινός της Αγάπης . Εορταστικό Γεύμα. Διανυκτέρευση.

13η Διανυκτέρευση


14η ημέρα Δευτέρα 09 Απριλίου                                                        ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ –ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για το Αεροδρόμιο Μπέν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Καθοδόν θα σταματήσουμε στη Λύδδα για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για Αθήνα.

 

 

Σημείωση: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποίηση τη σειρά του προγράμματος της εκδρομής για λόγους καλύτερους διεξαγωγής χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό. Αν κατά την επίσκεψη μας σε κάποιο προσκύνημα για διαφόρους λόγους δεν υλοποιηθεί η επίσκεψη το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη όμως επικοινωνεί συνέχεια με τις Ιερές Μονές –Προσκυνήματα για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματoς.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

(με φόρους αεροδρομίων)

1.     ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ

2.     ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

ΑΓΙΑ ΓΗ

11 Διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο η Γεύμα)

Μεταφορές με Λεωφορείο Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Μετάβαση με Λεωφορειάκια στο Όρος Θαβώρ

Μετάβαση με Λεωφορειάκια στην Ιερά Μονή του  Αγίου  Σάββα

ΣΙΝΑ – ΑΙΓΥΠΤΟΣ

02 Διανυκτερεύσεις  στο Σινά στο ξενοδοχείο της Μονής (Πρωινό και Δείπνο)

Μεταφορές με Λεωφορείο Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

14 ημέρες Συνοδό – Ξεναγό

Ταξιδιωτική Τσάντα

Ενημερωτικό διακριτικό Προσκυνητή (Laneyard)

Αναλυτικό ενημερωτικό έντυπο Προσκυνήματος

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι σε Μουσεία,  Ποτά,  και ότι άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Ότι  αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Φιλοδωρήματα 10€