ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΙΕΡΙΧΩ-ΒΗΘΛΕΕΜ-ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΣΑΜΑΡΕΙΑ 

 

1η ημέρα  Κυριακή 15 Ιανουαρίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στις 07:35 για το Τελ Αβίβ. Άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 09:45.Αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως, θα ξεναγηθούμε στον Πανάγιο Τάφο, τον Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και τα υπόλοιπα πανάγια Προσκυνήματα του Ναού. Αναχωρώντας από τον Ναό θα προσκυνήσουμε στο μετόχι της Γεθσημανής την εικόνα της Παναγίας για να ακολουθήσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο τη Φυλακή του Χριστού, τη Φυλακή του Αγίου Πέτρου, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας όπου γεννήθηκε η Παναγία και την Προβατική Κολυμπήθρα. Θα προσκυνήσουμε στη Γεθσημανή τον Τάφο της Παναγίας και θα ξεναγηθούμε στο μέρος που προσευχήθηκε με αγωνία και προδόθηκε ο Κύριος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά μονή του Αγίου Στεφάνου όπου και μαρτύρησε ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση


2η ημέρα  Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΣΙΝΑ

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για τα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου. Μετά τις σχετικές διατυπώσεις θα περάσουμε στην Αίγυπτο. Επιβίβαση στο Λεωφορείο και με νότια κατεύθυνση στην χερσόνησο του Σινά θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Μετά την άφιξή μας θα παρευρεθούμε στον εσπερινό . Δείπνο. Διανυκτέρευση


3η ημέρα  Τρίτη 17 Ιανουαρίου ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ           

Τις πρώτες πρωινές ώρες προαιρετική πεζοπορική ανάβαση για την Αγία κορυφή του Όρους Χωρήβ 2.240μ. εκεί βρίσκεται και ο Ναός της Αγίας Τριάδος. Αυτός είναι ο ιερός τόπος όπου ο Μωυσής έλαβε από τον Θεό τις δέκα εντολές και συνομίλησε επανειλημμένως με αυτόν. Το πρωί θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία η οποία τελείται καθημερινά εδώ και 1500 χρόνια στο καθολικό της Αγ. Αικατερίνης. Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Μετά από τις σχετικές διατυπώσεις θα περάσουμε στο Ισραήλ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


4η ημέρα  Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ΙΕΡΙΧΩ ΒΗΘΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα προσκυνήματα στην περιοχή της Ιεριχούς και για τον Ιορδάνη ποταμό όπου θα τελεστεί η Πατριαρχική Ακολουθία του Αγιασμού για την εορτή των Φώτων .Θα επισκεφτούμε το μοναστήρι των Αγίων Γεωργίου & Ιωάννου των Χοζεβιτών (Χοζεβά) δίπλα στον χείμαρρο Χοράθ από τον οποίο έπινε νερό ο Πρ. Ηλίας όταν με εντολή του Θεού κρύφτηκε εκεί επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος από τον κόρακα για να αποφύγει τον θυμό των ασεβών Βασιλέων. Ο χείμαρρος και η γύρω περιοχή ανήκε στον Θεοπάτορα Ιωακείμ. Κατά τον καιρό της προσευχής του, κατέφυγε στο σπήλαιο που βρίσκεται πάνω από το καθολικό της μονής. Έτσι δικαιολογείται η αφιέρωση του Ναού στη Γέννηση της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον Ιορδάνη Ποταμό όπου και θα τελεστεί Αγιασμός. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα ανεβούμε στο Σαραντάριο όρος όπου ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίο.Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφτούμε στην Βηθανία την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και (προαιρετικά) τον Τάφο του Αγίου Λαζάρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


5η ημέρα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου ΣΑΜΑΡΕΙΑ – ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του Ισραήλ την Γαλιλαία. Κατά την άνοδο μας στην Γαλιλαία θα περάσουμε από την Σαμάρεια όπου μέχρι και σήμερα υπάρχει το πηγάδι (Φρέαρ του Ιακώβ) από το οποίο ο Χριστός κουρασμένος από την οδοιπορία ζήτησε από την Σαμαρείτιδα να του δώσει νερό να πιεί. Στο ίδιο σημείο υπάρχει το σκήνωμα του Αγιοταφίτη Ιερομάρτυρα Φιλουμένου, ο οποίος μαρτύρησε δίπλα στο Φρέαρ στις 29 Νοεμβρίου του 1979. Θα επισκεφτούμε το πραγματικό σημείο της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο όρος Θαβώρ. Θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Το πηγάδι του Ευαγγελισμού, όπου ο άγγελος ανήγγειλε το χαρμόσυνο μήνυμα της ενανθρωπήσεως του Σωτήρος, το οποίο βρίσκεται μέσα στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Γαβριήλ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδας συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα, μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον ιερό ναό φυλάσσονται δύο από τις έξι λίθινες υδρίες του θαύματος. Αναχώρηση για Καπερναούμ θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο όπου έγινε η θεραπεία του Παραλυτικού της Καπερναούμ. Καθοδόν, θα δούμε το Επτάπηγο, το Όρος των Μακαρισμών και την όμορφη πόλη της Τιβεριάδας .Εκεί θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο που εμφανίστηκε ο Χριστός στους μαθητές του, μετά την Ανάσταση και γέμισε τα δίχτυα τους με ψάρια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.                                                          


6η ημέρα  Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ΒΗΘΛΕΕΜ

Ξεκινάμε με προσκύνημα στο σπήλαιο και στη Φάτνη της γεννήσεως, θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο των νηπίων. Θα αρχίσουμε το προσκύνημά μας με επίσκεψη στο Χωριό των Ποιμένων όπου θα προσκυνήσουμε τους τάφους των ποιμένων. Ο τόπος συνδέεται με την αποκάλυψη της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Χριστού στους βοσκούς από τους Αγγέλους. Στη συνέχεια με μικρά λεωφορεία θα επισκεφτούμε τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, όπου ο Λώτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο του Τιμίου Σταυρού από πεύκο, κυπαρίσσι και κέδρο. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου στο Καταμόνας και συνεχίζουμε με το μοναστήρι του Προφ. Ηλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


7η ημέρα  Σάββατο 21 Ιανουαρίου ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΟΡΟΣ ΣΙΩΝ – ΟΡΕΙΝΗ 

Πρωινό και αναχωρούμε για τα προσκυνήματα στα Ιεροσόλυμα. Θα επισκεφτούμε τα προσκυνήματα στο Όρος των Ελαιών θα προσκυνήσουμε τον Βράχο και θα δούμε πανοραμικά την πόλη της Ιερουσαλήμ. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μόνη της Αναλήψεως και την Ιερά Μονή των Γαλιλαίων ανδρών. Στο Όρος Σιών θα επισκεφτούμε το Υπερώο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος , τον τάφο του Βασιλιά Δαυίδ, το σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου και Κοιμήθηκε η Παναγία μας και την Πατριαρχική Σχολή της Σιών. Συνεχίζουμε το προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγ. Ονουφρίου στον αγρό του Κεραμέως. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στην παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Βόλτα στα παραδοσιακά μαγαζάκια για τις τελευταίες αγορές αναμνηστικών και επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


8η ημέρα  Κυριακή 22 Ιανουαρίου ΤΕΛ ΑΒΙΒ  – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό. Καθοδόν για το αεροδρόμιο θα  σταματήσουμε στη Λύδδα για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρα. Συνεχίζουμε για το Αεροδρόμιο Μπέν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Αναχωρούμε αεροπορικώς για τη Θεσσαλονίκη στις 10:35 άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 13:00. Ολοκλήρωση της εκδρομής.

Ολοκλήρωση της εκδρομής.

                                       

Σημείωση:  Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποίηση τη σειρά του προγράμματος της εκδρομής για λόγους καλύτερους διεξαγωγής χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό. Αν κατά την επίσκεψη μας σε κάποιο προσκύνημα για διαφόρους λόγους δεν υλοποιηθεί η επίσκεψη το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη, όμως επικοινωνεί συνέχεια με τις Ιερές Μονές-Προσκυνήματα για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τα διαβατήρια, θα πρέπει να έχουν το ελάχιστο εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εκδοθεί νέο.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (με φόρους αεροδρομίων)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΤΕΛ ΑΒΙΒ / ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιλαμβάνεται μία παραδοτέα αποσκευή έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή στην καμπίνα έως 8 κιλά
• 8 Hμέρες – 7 Διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο η Γεύμα),
6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο Sheperds house
1 διανυκτέρευση στον ξενώνα της Ιεράς μονής αγίας Αικατερίνης του Σινά
• Μεταφορές με Λεωφορείο Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Μετάβαση με Μικρά Λεωφορεία στο Όρος Θαβώρ.
• Μετάβαση με Μικρά Λεωφορεία στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα.
• 8 ημέρες έμπειρο Συνοδό – Ξεναγό
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια Ταξιδιωτική για covid-19 για άτομα έως 75 ετών , άτομα μεγαλύτερης ηλικίας θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας
• Ακουστικά – ταξιδιωτικό υλικό

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Είσοδοι σε Μουσεία, και ότι άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
• Φιλοδωρήματα 20€
• Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Categories: Ταξίδια