ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓΙΑ ΓΗ ΜΑΙΟΣ 2018

  • ΑΓΙΑ ΓΗ ΜΑΙΟΣ  2018

       ΑΓΙΑ ΓΗ-ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ      14-24 ΜΑΙΟΥ 2018

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ:ΙΕΡΙΧΩ-ΒΗΘΛΕΕΜ-ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΣΑΜΑΡΕΙΑ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ:ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ  14-24 ΜΑΙΟΥ 2018

 

 

1η ημέρα Δευτέρα 14 Μαΐου                                ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο των Αθηνών για το  Τελ Αβίβ στις 16:30. Άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 18:30. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο στην περιοχή της Βηθλεέμ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

1η Διανυκτέρευση


2η ημέρα Τρίτη 15 Μαΐου                                      ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό και αναχωρούμε για προσκύνημα στο σπήλαιο και στη Φάτνη της γεννήσεως στη Βασιλική της Βηθλεέμ, εκεί θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο των νηπίων. Αναχώρηση για τα προσκυνήματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Βηθλεέμ. Θα αρχίσουμε το προσκύνημα μας με επίσκεψη στο Χωριό των Ποιμένων όπου θα προσκυνήσουμε τους τάφους των ποιμένων. Ο τόπος συνδέεται με την αποκάλυψη της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Χριστού στους βοσκούς από τους Αγγέλους. Στη συνέχεια  θα επισκεφτούμε τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Προαιρετικά θα παραβρεθούμε στην αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο για την γιορτή Απόδοσις του Πάσχα. Διανυκτέρευση.

2η Διανυκτέρευση


3η ημέρα Τετάρτη 16 Μαΐου                              ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τα προσκυνήματα της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων. Θα προσκυνήσουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως τον Πανάγιο Τάφο, τον Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και τα υπόλοιπα πανάγια Προσκυνήματα του Ναού. Αναχωρώντας από τον Ναό θα προσκυνήσουμε στο μετόχι της Γεθσημανής  την εικόνα της Παναγίας.Θα ακολουθήσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο τη Φυλακή του Χριστού, τη Φυλακή του Αγίου Πέτρου, το σπίτι  των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας όπου γεννήθηκε η Παναγία και την Προβατική Κολυμπήθρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Διανυκτέρευση


4η ημέρα Πέμπτη 17 Μαΐου                                ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΟΡΟΣ ΣΙΩΝ              

Εορτή της Αναλήψεως και θα παραβρεθούμε στην Ιερά Μόνη της Αναλήψεως για τη Θεία Λειτουργία. Θα προσκυνήσουμε στη Γεθσημανή τον Τάφο της Παναγίας Θα επισκεφτούμε τα προσκυνήματα στο Όρος των Ελαιών και θα ξεναγηθούμε στο μέρος που προσευχήθηκε με αγωνία και προδόθηκε ο Κύριος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά μονή του Αγίου Στεφάνου  όπου και μαρτύρησε ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος. Θα προσκυνήσουμε τον Βράχο, την Ιερά Μονή των Γαλιλαίων ανδρών, θα δούμε πανοραμικά την πόλη της Ιερουσαλήμ. Θα δούμε την  διαδρομή που έκανε ο Κύριος επί πόλου όνου από την Βηθσφαγή ως τα Ιεροσόλυμα όπου τον υποδέχθηκαν μετά  βαΐων και κλάδων, θα επισκεφτούμε την Ρώσικη Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής. Αναχωρούμε για τα προσκυνήματα,   στο Όρος Σιών θα επισκεφτούμε το Υπερώο όπου και έγινε ο Μυστικός Δείπνος , τον τάφο του Βασιλιά Δαυίδ, το σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου και Κοιμήθηκε η Παναγία μας και την Πατριαρχική Σχολή της Σιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η Διανυκτέρευση


5η ημέρα Παρασκευή 18 Μαΐου                          ΓΑΛΙΛΑΙΑ      

Πρωινό και αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του Ισραήλ την Γαλιλαία. Κατά την άνοδο μας  στην Γαλιλαία θα περάσουμε από την Σαμάρεια  όπου μέχρι και σήμερα υπάρχει το πηγάδι (Φρέαρ του Ιακώβ) από το οποίο ο Χριστός κουρασμένος από την οδοιπορία ζήτησε από την Σαμαρείτιδα να του δώσει νερό να πιεί. Στο ίδιο σημείο υπάρχει το σκήνωμα του Αγιοταφίτη  Ιερομάρτυρα Φιλουμένου,  ο οποίος  μαρτύρησε δίπλα στο Φρέαρ στις 29 Νοεμβρίου του 1979.  Θα επισκεφτούμε το πραγματικό σημείο της Μεταμορφώσεως του Κυρίου  στο όρος Θαβώρ.  Θα επισκεφτούμε  τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Το πηγάδι του Ευαγγελισμού, όπου ο άγγελος ανήγγειλε το χαρμόσυνο μήνυμα της ενανθρωπήσεως του Σωτήρος, το οποίο βρίσκεται μέσα στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Γαβριήλ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδας συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα, μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον ιερό ναό φυλάσσονται δύο από τις έξι λίθινες υδρίες του θαύματος. Αναχώρηση για Καπερναούμ θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο όπου έγινε η θεραπεία του Παραλυτικού της Καπερναούμ. Καθοδόν, θα δούμε το Επτάπηγο, το  Όρος  των  Μακαρισμών και την όμορφη πόλη της Τιβεριάδας .Εκεί θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο που εμφανίστηκε ο Χριστός στους μαθητές του, μετά την Ανάσταση και γέμισε τα δίχτυα τους  με ψάρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η Διανυκτέρευση


6η ημέρα Σάββατο 19 Μαΐου                                  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ    

Πρωινό και αναχώρηση για τα προσκυνήματα, όπου θα επισκεφτούμε την Ορεινή τη γενέτειρα του Τίμιου Προδρόμου. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, όπου ο Λώτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο του Τιμίου Σταυρού από πεύκο, κυπαρίσσι και κέδρο. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου στο Καταμόνας συνεχίζουμε με  το μοναστήρι του Προφ. Ηλία. Συνεχίζουμε το προσκύνημα  στην Ιερά Μονή του Αγ. Ονουφρίου στον αγρό του Κεραμέως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Προαιρετικά θα παραβρεθούμε στην αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο. Διανυκτέρευση.

6η Διανυκτέρευση


7η ημέρα Κυριακή 20 Μαΐου                                    ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ -ΣΙΝΑ   

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για τα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου. Μετά τις σχετικές διατυπώσεις θα περάσουμε στην Αίγυπτο. Επιβίβαση στο Λεωφορείο και με νότια κατεύθυνση στην χερσόνησο του Σινά θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Άφιξη στο Ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα παραβρεθούμε στον εσπερινό στο καθολικό της Ιεράς Μονής. Στη συνέχεια  προαιρετική πεζοπορική ανάβαση για την   Αγία κορυφή του  Όρους Χωρήβ 2.240μ. εκεί βρίσκεται και ο Ναός της Αγίας Τριάδος. Αυτός είναι ο ιερός τόπος όπου ο Μωυσής έλαβε από  τον Θεό τις δέκα εντολές και συνομίλησε επανειλημμένως με αυτόν. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η Διανυκτέρευση


8η ημέρα Δευτέρα 21 Μαΐου                                      ΣΙΝΑ

Το πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία λειτουργία και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης όπου και θα παραλάβουμε το αναμνηστικό δαχτυλίδι. Θα ξεναγηθούμε στο Οστεοφυλάκιο, στην Φλεγόμενη και μη κατακαιόμενη Βάτο , θα θαυμάσουμε την βιβλιοθήκη, την πινακοθήκη της Μονής  και το πηγάδι του Ιοθώρ. Το απόγευμα θα παραβρεθούμε στον εσπερινό στο καθολικό της Ιεράς Μονής. Στην συνέχεια προαιρετική επίσκεψη στην Σκήτη των Φοινίκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η Διανυκτέρευση


9η ημέρα Τρίτη 22 Μαΐου                                            ΣΙΝΑ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ  

Το πρωί θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία η οποία τελείται καθημερινά εδώ και 1500 χρόνια   στο καθολικό της Αγ. Αικατερίνης. Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Μετά από τις σχετικές διατυπώσεις θα περάσουμε στο Ισραήλ. Άφιξη  στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η Διανυκτέρευση


10η ημέρα Τετάρτη 23 Μαΐου                                      ΙΕΡΙΧΩ- ΒΗΘΑΝΙΑ       

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα προσκυνήματα στην περιοχή της Ιεριχούς. Θα επισκεφτούμε το  μοναστήρι  των Αγίων Γεωργίου & Ιωάννου των Χοζεβιτών (Χοζεβά) δίπλα στον  χείμαρρο Χοράθ από τον οποίο έπινε νερό ο  Πρ. Ηλίας όταν με εντολή του Θεού κρύφτηκε εκεί  επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος από  τον κόρακα για να αποφύγει τον θυμό των ασεβών Βασιλέων. Ο  χείμαρρος και η γύρω περιοχή ανήκε στον Θεοπάτορα Ιωακείμ. Κατά τον καιρό της προσευχής του, κατέφυγε στο σπήλαιο που βρίσκεται πάνω από το καθολικό της μονής. Έτσι δικαιολογείται η αφιέρωση του Ναού στη Γέννηση της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον Ιορδάνη Ποταμό όπου και θα τελεστεί Αγιασμός. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα ανεβούμε στο Σαραντάριο όρος όπου ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίο. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφτούμε στην Βηθανία την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και (προαιρετικά) τον Τάφο του Αγίου Λαζάρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η Διανυκτέρευση


11η ημέρα Πέμπτη 24 Μαΐου                                         ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ     

Πρωινό και συνεχίζουμε με επίσκεψη  στην παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Βόλτα στα παραδοσιακά μαγαζάκια για τις τελευταίες αγορές αναμνηστικών και επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο. Αναχωρούμε για το Αεροδρόμιο Μπέν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Καθοδόν θα σταματήσουμε στη Λύδδα για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρα.  Στη συνέχεια αναχωρούμε για Αθήνα στις 19:20. Άφιξη στην Αθήνα στις 21:30.  Ολοκλήρωση της εκδρομής.

 

                                        

Σημείωση:Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποίηση τη σειρά του προγράμματος της εκδρομής για λόγους καλύτερους διεξαγωγής χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό. Αν κατά την επίσκεψη  μας σε κάποιο προσκύνημα για διαφόρους λόγους δεν υλοποιηθεί η επίσκεψη το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη όμως επικοινωνεί συνέχεια με τις Ιερές Μονές –Προσκυνήματα για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ / ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

10 Διανυκτερεύσεις, 

08 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Αγ. Γη στην περιοχή της Βηθλεέμ

02 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της Ι.Μ Σινά,guest house St. Catherine

Η διαμονή στην Αγία Γη είναι με ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο η Γεύμα)

Μεταφορές με Λεωφορείο Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Μετάβαση με Λεωφορειάκια στο Όρος Θαβώρ.
Μετάβαση με Λεωφορειάκια  Άγιο Σάββα.
11 ημέρες έμπειρο Συνοδό – Ξεναγό.

Ταξιδιωτική Τσάντα

Ενημερωτικό διακριτικό Προσκυνητή (Laneyard)
Αναλυτικό ενημερωτικό έντυπο Προσκυνήματος

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι σε Μουσεία,  και ότι άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Ότι  αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
Φιλοδωρήματα 10€