ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΙΕΡΙΧΩ-ΒΗΘΛΕΕΜ-ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΣΑΜΑΡΕΙΑ 

 

1η ημέρα  Κυριακή 15 Ιανουαρίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στις 07:35 για το  Τελ Αβίβ. Άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 09:45. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Ξεκινάμε με προσκύνημα στο σπήλαιο και στη Φάτνη της γεννήσεως, θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο των νηπίων. Θα αρχίσουμε το προσκύνημά μας με επίσκεψη στο Χωριό των Ποιμένων όπου θα προσκυνήσουμε τους τάφους των ποιμένων. Ο τόπος συνδέεται με την αποκάλυψη της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Χριστού στους βοσκούς από τους Αγγέλους. Στη συνέχεια με μικρά λεωφορεία θα επισκεφτούμε τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Το μεσημέρι θα παραβρεθούμε στην υποδοχή του Πατριάρχη στο Ναό της γεννήσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


 

2η ημέρα  Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως, θα ξεναγηθούμε στον Πανάγιο Τάφο, τον Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και τα υπόλοιπα πανάγια Προσκυνήματα του Ναού. Αναχωρώντας από τον Ναό θα προσκυνήσουμε στο μετόχι της Γεθσημανής  την εικόνα της Παναγίας για να ακολουθήσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο τη Φυλακή του Χριστού, τη Φυλακή του Αγίου Πέτρου, το σπίτι  των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας όπου γεννήθηκε η Παναγία και την Προβατική Κολυμπήθρα. Θα προσκυνήσουμε στη Γεθσημανή τον Τάφο της Παναγίας και θα ξεναγηθούμε στο μέρος που προσευχήθηκε με αγωνία και προδόθηκε ο Κύριος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά μονή του Αγίου Στεφάνου  όπου και μαρτύρησε ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


 

3η ημέρα  Τρίτη 17 Ιανουαρίου ΓΑΛΙΛΑΙΑ           

Πρωινό και αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του Ισραήλ την Γαλιλαία. Κατά την άνοδο μας  στην Γαλιλαία θα περάσουμε από την Σαμάρεια  όπου μέχρι και σήμερα υπάρχει το πηγάδι (Φρέαρ του Ιακώβ) από το οποίο ο Χριστός κουρασμένος από την οδοιπορία ζήτησε από την Σαμαρείτιδα να του δώσει νερό να πιεί. Στο ίδιο σημείο υπάρχει το σκήνωμα του Αγιοταφίτη  Ιερομάρτυρα Φιλουμένου,  ο οποίος  μαρτύρησε δίπλα στο Φρέαρ στις 29 Νοεμβρίου του 1979.  Θα επισκεφτούμε το πραγματικό σημείο της Μεταμορφώσεως του Κυρίου  στο όρος Θαβώρ.  Θα επισκεφτούμε  τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Το πηγάδι του Ευαγγελισμού, όπου ο άγγελος ανήγγειλε το χαρμόσυνο μήνυμα της ενανθρωπήσεως του Σωτήρος, το οποίο βρίσκεται μέσα στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Γαβριήλ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδας συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα, μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον ιερό ναό φυλάσσονται δύο από τις έξι λίθινες υδρίες του θαύματος. Αναχώρηση για Καπερναούμ θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο όπου έγινε η θεραπεία του Παραλυτικού της Καπερναούμ. Καθοδόν, θα δούμε το Επτάπηγο, το  Όρος  των  Μακαρισμών και την όμορφη πόλη της Τιβεριάδας .Εκεί θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο που εμφανίστηκε ο Χριστός στους μαθητές του, μετά την Ανάσταση και γέμισε τα δίχτυα τους  με ψάρια. Δείπνο.   Διανυκτέρευση


 

4η ημέρα  Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ΙΕΡΙΧΩ ΒΗΘΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα προσκυνήματα στην περιοχή της Ιεριχούς. Θα επισκεφτούμε το  μοναστήρι  των Αγίων Γεωργίου & Ιωάννου των Χοζεβιτών (Χοζεβά) δίπλα στον  χείμαρρο Χοράθ από τον οποίο έπινε νερό ο  Πρ. Ηλίας όταν με εντολή του Θεού κρύφτηκε εκεί  επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος από  τον κόρακα για να αποφύγει τον θυμό των ασεβών Βασιλέων. Ο  χείμαρρος και η γύρω περιοχή ανήκε στον Θεοπάτορα Ιωακείμ. Κατά τον καιρό της προσευχής του, κατέφυγε στο σπήλαιο που βρίσκεται πάνω από το καθολικό της μονής. Έτσι δικαιολογείται η αφιέρωση του Ναού στη Γέννηση της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον Ιορδάνη Ποταμό όπου και θα τελεστεί Αγιασμός. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα ανεβούμε στο Σαραντάριο όρος όπου ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίο.Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφτούμε στην Βηθανία την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και (προαιρετικά) τον Τάφο του Αγίου Λαζάρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 


5η ημέρα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου ΣΑΜΑΡΕΙΑ – ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Σαμάρεια όπου μέχρι και σήμερα υπάρχει το πηγάδι (Φρέαρ του Ιακώβ) από το οποίο ο Χριστός κουρασμένος από την οδοιπορία ζήτησε από την Σαμαρείτιδα να του δώσει νερό να πιεί. Στο ίδιο σημείο υπάρχει το σκήνωμα του Αγιοταφίτη Ιερομάρτυρα Φιλουμένου, ο οποίος μαρτύρησε δίπλα στο Φρέαρ στις 29 Νοεμβρίου του 1979. Συνεχίζουμε στη Σεβάστεια το μέρος του αποκεφαλισμού του Αγ. Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Στο Μπουρκίν θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου όπου είναι το σημείο που έγινε το θαύμα με τους 10 λεπρούς. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, όπου ο Λώτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο του Τιμίου Σταυρού από πεύκο, κυπαρίσσι και κέδρο. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου στο Καταμόνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Προαιρετικά θα παραβρεθούμε στην αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο. Διανυκτέρευση.                                                          

 


6η ημέρα  Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΟΡΟΣ ΣΙΩΝ – ΟΡΕΙΝΗ

Πρωινό και αναχωρούμε για τα προσκυνήματα στα Ιεροσόλυμα. Θα επισκεφτούμε τα προσκυνήματα στο Όρος των Ελαιών θα προσκυνήσουμε τον Βράχο και θα δούμε πανοραμικά την πόλη της Ιερουσαλήμ. Θα επισκεφτούμε  την Ιερά Μόνη της Αναλήψεως και την Ιερά Μονή των Γαλιλαίων ανδρών. Στο Όρος Σιών θα επισκεφτούμε το Υπερώο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος , τον τάφο του Βασιλιά Δαυίδ, το σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου και Κοιμήθηκε η Παναγία μας και την Πατριαρχική Σχολή της Σιών. Συνεχίζουμε το προσκύνημα  στην Ιερά Μονή του Αγ. Ονουφρίου στον αγρό του Κεραμέως. Συνεχίζουμε με τα προσκυνήματα, όπου θα επισκεφτούμε την Ορεινή τη γενέτειρα του Τίμιου Προδρόμου. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, όπου ο Λώτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο του Τιμίου Σταυρού από πεύκο, κυπαρίσσι και κέδρο. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου στο Καταμόνας και συνεχίζουμε με  το μοναστήρι του Προφ. Ηλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 


7η ημέρα  Σάββατο 21 Ιανουαρίου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό και συνεχίζουμε με επίσκεψη  στην παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Βόλτα στα παραδοσιακά μαγαζάκια για τις τελευταίες αγορές αναμνηστικών και επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 


8η ημέρα  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ΤΕΛ ΑΒΙΒ  – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό. Καθοδόν για το αεροδρόμιο θα  σταματήσουμε στη Λύδδα για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρα. Συνεχίζουμε για το Αεροδρόμιο Μπέν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Αναχωρούμε αεροπορικώς για τη Θεσσαλονίκη στις 10:35 άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 13:00.

Ολοκλήρωση της εκδρομής.

                                       

Σημείωση:  Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποίηση τη σειρά του προγράμματος της εκδρομής για λόγους καλύτερους διεξαγωγής χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό. Αν κατά την επίσκεψη μας σε κάποιο προσκύνημα για διαφόρους λόγους δεν υλοποιηθεί η επίσκεψη το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη, όμως επικοινωνεί συνέχεια με τις Ιερές Μονές-Προσκυνήματα για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τα διαβατήρια, θα πρέπει να έχουν το ελάχιστο εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εκδοθεί νέο.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (με φόρους αεροδρομίων)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΤΕΛ ΑΒΙΒ / ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιλαμβάνεται μία παραδοτέα αποσκευή έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή στην καμπίνα έως 8 κιλά
• 8 Hμέρες – 7 Διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο η Γεύμα), σε ξενοδοχείο Sheperds house
• Μεταφορές με Λεωφορείο Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Μετάβαση με Μικρά Λεωφορεία στο Όρος Θαβώρ.
• Μετάβαση με Μικρά Λεωφορεία στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα.
• 8 ημέρες έμπειρους Συνοδούς – Ξεναγούς
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ενημερωτικό διακριτικό Προσκυνητή (Laneyard)
• Ασφάλεια Ταξιδιωτική για covid-19 για άτομα έως 75 ετών , άτομα μεγαλύτερης ηλικίας θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας
• Ακουστικά – ταξιδιωτικό υλικό

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Είσοδοι σε Μουσεία, και ότι άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
• Φιλοδωρήματα 20€ για το ξενοδοχείο και για τους οδηγούς των λεωφορείων
• Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Categories: Ταξίδια