ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΡΩΣΙΑ 2018

 

russia

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ  18 – 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΜΟΣΧΑ- ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΣΚΩΦ – ΝΤΙΒΕΓΙΕΒΟ- ΟΣΙΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ

1η ημέρα Τετάρτη 18 Ιουλίου                                         ΑΘΗΝΑ-ΜΟΣΧΑ

Αναχώρηση για Μόσχα από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 09:00.Άφιξη στη Μόσχα στις 12:25. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης από την Κόκκινη Πλατεία, θα επισκεφτούμε το μνημείο Μήνιν και Ποζάρσκι, τον ιστορικό Ναό του Αγ. Βασιλείου με τους 9 χαρακτηριστικούς πολύχρωμους τρούλους και την εκκλησία της Παναγία Καζάνσκαγια, το Κρεμλίνο, το σύμβολο της Μόσχας. Το καμπαναριό του Ιβάν του τρομερού – το μεγάλο κανόνι – η καμπάνα Τσαρίνα. Ακολούθως το μεγάλο παλάτι του Κρεμλίνου, τη Γερουσία, το Παλάτι των Συνεδρίων, το Θησαυροφυλάκιο, το παλαιότερο μουσείο της Ρωσίας με τις μοναδικές συλλογές κοσμημάτων, σταυρών, θρόνων, αμαξών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων και άλλων σημαντικών εκθεμάτων – το αρχιτεκτονικό συγκρότημα όπου άρχιζε και τελείωνε η ζωή των Τσάρων – με τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου βαπτίζονταν. Τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου γινόταν η στέψη τους και τον ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή τους. Σημεία γνωστά και άγνωστα , το Πανεπιστήμιο, το Θέατρο Μπολσόι, τις όχθες του ποταμού Μόσχοβα, τα υπέροχα αρχιτεκτονικά της μνημεία – σπίτια, αγάλματα, θέατρα- παλάτια, πλατείες, πάρκα και λεωφόροι της πόλης. Θα δούμε το μοναστήρι Νοβοντέβιτσι, ένα από τα ωραιότερα και αρμονικότερα αρχιτεκτονικά συμπλέγματα και από τα πλέον γνωστά ιστορικά μνημεία του 16ου αιώνα στη Μόσχα. Σε αυτό μόνασαν γυναίκες της Ρωσικής αριστοκρατίας, αδελφές και σύζυγοι Τσάρων. Υπάρχουν 5 εκκλησίες και στο ιστορικό κοιμητήριο αναπαύονται μεταξύ άλλων η κόρη του Ιβάν του τρομερού – αδελφές του Μ. Πέτρου, διάσημοι συγγραφείς, φιλόσοφοι και ποιητές. Θα μπούμε στο μετρό που εγκαινιάστηκε το 1935 και που οι σταθμοί μοιάζουν περισσότερο με υπόγεια παλάτια στολισμένα με εντυπωσιακούς πολυελαίους, σπάνιους πίνακες ζωγραφικής, περίτεχνα βιτρό και σπουδαία γλυπτά. Θα καταλήξουμε στην λεωφόρο Αρμπάτ το φημισμένο πεζόδρομο με τα δεκάδες καταστήματα, γραφικά καφενεία και εστιατόρια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
1η Διανυκτέρευση


2η ημέρα Πέμπτη 19 Ιουλίου                                        ΜΟΣΧΑ


Πρωινό και επίσκεψη στην μεγαλοπρεπή Μητρόπολη της Μόσχας στο Ναό του Σωτήρος Χριστού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ι.Μ Ντοσκόι όπου βρίσκετε ο τάφος του Αγίου Πατριάρχη Τύχων του νεομάρτυρος. Επίσης στην Ι.Μ. Αγίου Δανιήλ έδρα του Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Δανιήλ του Μοσχοβίτη. Επίσης θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Σεργίου με τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ. Μεταφορά στη γυναικεία Ι.Μ. της Αγίας Σκέπης όπου φυλάσσονται τα λείψανα της Αγίας Ματρόνας της τυφλής. Μετακινηση στο Σταθμο «Λενιγγραντσκι». Επιβίβαση στο τρένο με προορισμό την Αγ. Πετρούπολη (Διαμονή σε καμπίνα των 4 ατόμων).
2η Διανυκτέρευση


3η ημέρα Παρασκευή 20 Ιουλίου                               ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινή άφιξη στην Αγ. Πετρούπολη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα όπως την πλατεία των ανακτόρων, την πλατεία των τεχνών, τον θερινό κήπο, το πεδίο του Άρεως, το κλασικό συγκρότημα της πλατείας της Γερουσίας με το άγαλμα του «Μπρούτζινου Καβαλάρη», το καταδρομικό  Αβρόρα, το θέατρο «Μαρίνσκι» (πρώην Κύρωφ), τα υπέροχα αρχιτεκτονικά συγκροτήματα , τις εκκλησίες και τα μνημεία που συνυπάρχουν αρμονικά με το υδάτινο στοιχείο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο διάσημο μουσείο Ερμιτάζ που στεγάζεται στα χειμερινά ανάκτορα  των Τσάρων επάνω στην προκυμαία του ποταμού Νέβα , τα οποία χτίστηκαν το 1754 από τον Μεγάλο Πέτρο και είναι από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, οι συλλογές του αριθμούν περισσότερα από 3,000,000 εκθέματα από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας. Στις συλλογές συμπεριλαμβάνονται αυθεντικοί πίνακες πολλών ζωγράφων. Ιδρύθηκε από την Μεγάλη Αικατερίνη το 1764. Το εσωτερικό του διακοσμήθηκε από αξιόλογους αρχιτέκτονες και γλύπτες του 18ου – 19ου αιώνα. Φεύγοντας από το Μουσείο θα έχουμε μια χαλαρωτική κρουαζιέρα στο Νέβα ποταμό και στα κανάλια , για μια άλλη άποψη της πανέμορφης πόλης. Θα δούμε τον Ναό της Παναγίας του Καζάν όπου και η ομώνυμη θαυματουργή εικόνα. Επίσκεψη στην Λάβρα του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην ιστορία της Εκκλησίας και την πνευματική ζωή της Ρωσίας. Εντός της Μονής είναι θαμμένος ο κορυφαίος Ρώσος λογοτέχνης Φ. Ντοστογιέφσκι , ο διάσημος μουσικός Π. Τσαϊκόφσκι και άλλες γνωστές προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και της τέχνης. Θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκ, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και μεγαλύτερους Καθεδρικούς ναούς στην Ευρώπη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η Διανυκτέρευση


4η ημέρα Σάββατο 21 Ιουλίου                                     ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Οσίου Σεραφείμ του Βύριτσα. Συνεχίζουμε το προσκύνημα στην Ι. Μ. του Αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης όπου βρίσκονται τα Ιερά λείψανά του. Θα πάμε στο παρεκκλήσι της Αγίας Ξένιας δια τον Χριστόν Σαλής. Αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στους χώρους του φρουρίου Πέτρου και Παύλου όπου στην ομώνυμη εκκλησία αναπαύονται όλοι οι Ρώσοι Τσάροι από το Μέγα Πέτρο και μετά. Στη συνέχεια  μετάβαση στο Πέτερχοφ (25χλμ), ένα αληθινό στολίδι της Ρωσικής αρχιτεκτονικής, μια πόλη ολόκληρη από καταπράσινους κήπους και πάρκα, σιντριβάνια επίχρυσα και πλούσια σε θησαυρούς παλάτια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η Διανυκτέρευση


5η ημέρα Κυριακή 22 Ιουλίου                                     ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ -ΠΣΚΩΦ

Θεία Λειτουργία. Πρωινό και αναχώρηση για τα βόρεια για προσκύνημα στην Λαύρα του Αγ. Αλεξάνδρου του Σβίρ. Άφιξη στη Λαύρα και προσκύνημα στα λείψανα του Αγίου. Αναχώρηση για την πόλη Πσκώφ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5η Διανυκτέρευση


6η ημέρα Δευτέρα 23 Ιουλίου                                    ΠΣΚΩΦ-ΜΟΣΧΑ        

Αναχωρούμε για την Ι.Μ. των Σπηλαίων. Θα παραβρεθούμε στη Θεία Λειτουργία, συνεχίζουμε με τους Ναούς του Μοναστηριού – Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Άγιες Σπηλιές, Πανόραμα του Μοναστηριού. Πρωινό. Περιήγηση στο Μοναστήρι. Μετακίνηση στο Πσκώφ. Το Κρεμλίνο του Πσκώφ. Το απόγευμα αναχώρηση για τον σιδηροδρομικό σταθμό για την επιστροφή μας στην Μόσχα. Επιβίβαση στο τρένο για Μόσχα (Διαμονή σε καμπίνα των 4 ατόμων).

6η Διανυκτέρευση


7η ημέρα Τρίτη 24 Ιουλίου                                          ΜΟΥΡΟΜ

Άφιξη στη Μόσχα στις 07.00 – Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση και περιήγηση στην πόλη της Σούζνταλ. Το Κρεμλίνο του Σούζνταλ. Προσκύνημα στον τάφο του Αγ. Αρσενίου Αρχ. Ελασσώνος (ο Έλληνας που ήταν ο αρχιεπίσκοπος της Σούζνταλ στον 16-17 αιώνα).Μετακίνηση στην πόλη Βλαντίμιρ. Προσκύνημα στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου υπάρχει η Αγιογραφία και τοιχογραφία του Αγ. Ανδρέα Ρουμπλιόφ. Πανόραμα ζωγραφικής «Οι Τάταροι συλλαμβάνουν την πόλη Βλαντίμιρ». Αναχώρηση για το Ντιβέγιεβο μέσω της πόλης Μούρομ. Επίσκεψη στη Μονή της Αγίας Τριάδος στην πόλη Μούρομ για να προσκυνήσουμε τα λείψανα των τοπικών Αγίων Πέτρου και Φεβρωνίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Μούρομ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7η Διανυκτέρευση


8η ημέρα Τετάρτη 25 Ιουλίου                                  ΝΤΙΒΕΓΙΕΒΟ-ΜΟΣΧΑ

Πρωινό και συνεχίζουμε για το Ντιβέγιεβο. Προσκύνημα στην Ι.Μ. του Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ όπου βρίσκεται και το σκήνωμα του. Θα δούμε τα προσωπικά του αντικείμενα και θα πεζοπορήσουμε στο μονοπάτι της Παναγίας λέγοντας 150 φορές το Θεοτόκε Παρθένε. Αναχώρηση για την σκήτη του Αγίου Σεραφείμ. Επιστροφή στη Μόσχα. Αναχώρηση και περιήγηση στην πόλη Νίζνη Νόβγκοροντ. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στη συμβολή των ποταμών Βόλγα και Όκα. Επίσκεψη στον Ι. Ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι και από το σημείο θα θαυμάσουμε την πανέμορφη θέα. Επιστροφή στη Μόσχα και στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
8η Διανυκτέρευση


9η ημέρα Πέμπτη 26 Ιουλίου                                    ΜΟΣΧΑ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα. Ολοκλήρωση του προσκυνήματος.

 

Σημείωση: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποίηση τη σειρά του προγράμματος της εκδρομής για λόγους καλύτερους διεξαγωγής χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό. Αν κατά την επίσκεψη μας σε κάποιο προσκύνημα για διαφόρους λόγους δεν υλοποιηθεί η επίσκεψη το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη όμως επικοινωνεί συνέχεια με τις Ιερές Μονές –Προσκυνήματα για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: (9 ΗΜΕΡΕΣ / 8 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ)
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  (με φόρους αεροδρομίων)

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ
ΜΟΣΧΑ– ΑΘΗΝΑ

Εισιτήρια τρένων για τη μετάβαση από τη Μόσχα στην Αγ. Πετρούπολη και απο την Πισκοφ στη Μοσχα.

08 Διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο η Γεύμα).
Μεταφορές με Λεωφορείο Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
09 ημέρες έμπειρο Συνοδό.
Ελληνόφωνες ξεναγήσεις από τοπικούς επαγγελματίες ξεναγούς βάση προγράμματος.
Για ελληνικά διαβατήρια: Βίζα Ρωσίας (απλή έκδοση) & ασφάλεια του προξενείου (ιατροφαρμακευτική κάλυψη – ισχύει για άτομα έως 75 ετών).
Για ελληνικά διαβατήρια: Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Ταξιδιωτική ασφάλεια (καλύπτει άτομα έως 75 ετών).
Ενημερωτικό διακριτικό Προσκυνητή (Laneyard)
Αναλυτικό ενημερωτικό έντυπο Προσκυνήματος

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι σε Μουσεία, και ότι άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
Φιλοδωρήματα που είναι υποχρεωτικά.

Ενημέρωση για την έκδοση βίζας Ρωσίας για ΕΛΛΗΝΙΚΑ διαβατήρια (για διαβατήρια άλλων χωρών μπορείτε να πληροφορηθείτε από τα γραφεία μας)
Για την έκδοση (απλής) βίζας απαιτούνται 6 εργάσιμες ημέρες παραμονής του διαβατηρίου στο προξενείο και χρειάζονται: το διαβατήριο το οποίο πρέπει να είναι σε ισχύ για 6 μήνες, 1 πρόσφατη φωτογραφία «τύπου διαβατηρίου», συμπληρωμένη φόρμα για βίζα. Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο μας 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία της αναχώρησης. Στην τιμή του εκάστοτε πακέτου περιλαμβάνονται και τα έξοδα έκδοσης της απλής βίζας. Υπάρχει δυνατότητα έκδοσης και επείγουσας βίζας (σε 3 εργάσιμες ημέρες) με επιβάρυνση.